Hrozno na výrobu tohto vína sa zberá ručne. Po privezení do pivnice je odstopkované a šetrne lisované. Alkoholové kvasenie základného vína prebieha pri teplote 18 – 19 °C s ušľachtilými kvasinkami. Mladé víno je ponechané 1 mesiac na kaloch. Potom sa z neho odstránia usadeniny a po filtrácii je naplnené do nerezového kvasného tanku s kvasinkami, cukrom a výživou. Druhotná alkoholová fermentácia prebieha pri teplote 16 – 18 °C približne 25 – 30 dní. Po dokvasení šumivé víno zreje na kvasinkách približne rovnako dlhú dobu, ako kvasilo. Následne je hotové šumivé víno izobaricky stočené z kvasného tanku a po filtrácii naplnené do fliaš.
17,00€
KLASIFIKÁCIA: šumivé víno, biele, suché
ODRODA: Glera
Zber hrozna prebieha ručne v septembri a nasleduje jemné lisovanie s krátkou maceráciou šupiek za studena a statickou dekantáciou muštu. Jeho primárna fermentácia prebieha v oceľových nádobách pri teplote 18/19 °C s vybranými kvasinkami. Mladé víno sa niekoľko týždňov udržiava na jemných kaloch; nasleduje fáza tvorby bubliniek, ktorá trvá 20-25 dní pri teplote 18 °C. Po jej ukončení sa šumivé víno opäť niekoľko týždňov udržiava na kaloch. Následne sa vykoná stabilizácia vínneho kameňa a plnenie do fliaš.
ODPORÚČANIE K JEDLU:
cestoviny, morské plody,
SERVIS VÍNA: pri teplote 6 – 8 °C v kalichoch na šumivé vína tvaru hrušky, s objemom 250 – 350 ml
FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 – 3 roky
Vinohradnícka oblasť: Veneto
Vinohradnícky rajón: Treviso
Alkohol: 11,0 % obj.
Typ fľaše: prosecco
Uzáver: korok
Doprava a dodanie
Pri objednávke nad 60 € s DPH máte dopravu v rámci SR zdarma. Objednávky do 13:00 doručujeme v okolí Modry do 24 hodín, v rámci SR do 48 hodín.
Firemné nákupy a eventy
Víno si môžete uplatniť do nákladov vašej firmy. Na akcie zabezpečíme aj rezervu – neotvorené fľaše odkúpime späť.
Kontakt
Pre viac informácií a individuálne požiadavky nás, prosím, kontaktujte.