Veterlín Cuvée D.S.C., ročník 2018, suché, 0,75 l

Prestížne cuvée Veterlín D.S.C. sme namiešali z najlepších červených vín ročníka 2018 zrejúcich 12 mesiacov vo francúzskych barikových sudoch objemu 225 l: Dunaj (45 %), Alibernet (25 %), Merlot (25 %) a Frankovka modrá (5 %). Ako hovoria skúsení vinári, dobre namiešané víno sa stáva synonymom senzorickej dokonalosti. Nový Veterlín má intenzívnu rubínovo-červenú farbu s fialovým okrajom a vyššou viskozitou. V hlbokej balzamovej vôni sú prítomné stopy eukalyptu, cyprusu a vanilky. Komplexný buket dopĺňa zmes čiernych ríbezlí a sliviek, ktorý po otvorení prechádza k vôňam karamelu a kakaa. Zrenie v barikových sudoch podporilo hladkosť a rovnováhu bohatej chuti, ktorá je dokonale vyvážená vôňou a ukončená dlhou perzistenciou. Potenciál zrenia vo fľaši odhadujeme na 10 – 15 rokov. Celkový objem vyrobeného vína je 2558 fliaš.

30,90

KLASIFIKÁCIA: Akostné značkové víno s chráneným označením pôvodu D.S.C., červené, suché

ODRODA: Dunaj 45 %, Alibermet 25 %, Merlot 25 %, Frankovka modrá 5 %

CHUŤOVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI:
Intenzívna až nepriehľadná atramentová farba vína s fialovým okrajom a hustou viskozitou po okraji. V jeho hlbokej balzamickej vôni dominujú tóny eukalyptu, cyprusu a vanilky. Komplexný buket dopĺňa ovocný lekvár z čiernych ríbezlí a sliviek, ktorý po otvorení prechádza k vôňam karamelu a kakaa. Zrenie v barikových sudoch podporilo hladkosť a ekvilibriu bohatej chuti vína, ktorá je dokonale vyvážená s vôňou a ukončená dlhou prezistenciou.

ODPORÚČANIE K JEDLU:
grilovaná jelenia sviečkovica na maslovej zelenine s mangoldom, karamelovou omáčkou s paštrnákovým pyré, grilovaný jelení chrbát na šípkovej omáčke, restované šampiňóny s cibuľkou a zemiakovým pyré

SERVIS VÍNA: pri teplote 15 – 17 °C v kalichoch na červené vína s objemom 500 – 650 ml, pre delikátne otvorenie vône a chute vína odporúčame dekantáciu do karafy

FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 – 10 rokov

Z DENNÍKA VINÁRA:
Prestížne cuvée Veterlín D.S.C. sme namiešali z najlepších červených vín ročníka 2018 zrejúcich 12 mesiacov vo francúzskych barikových sudoch objemu 225 l: Dunaj (45 %), Alibernet (25 %), Merlot (25 %) a Frankovka modrá (5 %). Ako hovoria skúsení vinári, dobre namiešané víno sa stáva synonymom senzorickej dokonalosti. Nový Veterlín má intenzívnu rubínovo-červenú farbu s fialovým okrajom a vyššou viskozitou. V hlbokej balzamovej vôni sú prítomné stopy eukalyptu, cyprusu a vanilky. Komplexný buket dopĺňa zmes čiernych ríbezlí a sliviek, ktorý po otvorení prechádza k vôňam karamelu a kakaa. Zrenie v barikových sudoch podporilo hladkosť a rovnováhu bohatej chuti, ktorá je dokonale vyvážená vôňou a ukončená dlhou perzistenciou. Potenciál zrenia vo fľaši odhadujeme na 10 – 15 rokov. Celkový objem vyrobeného vína je 2558 fliaš.

Vinohradní­cka oblasť: Malokarpatská
Vinohradní­cky rajón: Modranský
Vinohradní­cka obec: Vištuk
Vinohradní­cky hon – vinohrad: Zoya, Iveta
Rok výsadby vinohradu: 2005- 2009
Pôda: hnedozem s prí­mesou štrkopiesku

Alkohol: 14,0 % obj.
Zvyškový cukor: 2,4 g/l
Obsah kyselí­n: 5,65 g/l

Typ fľaše: burgundská

Uzáver: korok

OCENENIA:
ZM Wine Snow 2023, SM Vinoforum 2021

Doprava a dodanie
Pri objednávke nad 60 € s DPH máte dopravu v rámci SR zdarma. Objednávky do 13:00 doručujeme v okolí Modry do 24 hodín, v rámci SR do 48 hodín.

Firemné nákupy a eventy
Víno si môžete uplatniť do nákladov vašej firmy. Na akcie zabezpečíme aj rezervu – neotvorené fľaše odkúpime späť.

Kontakt
Pre viac informácií a individuálne požiadavky nás, prosím, kontaktujte.

ELESKO Napísať správcovi stránky Ochrana osobných údajov a cookies
Táto webstránka používa súbory cookie na zlepšenie poskytovaných služieb. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním.